Radio SzczecinRadio Szczecin » Aktywna Sobota - Kulinarne Atelier
Realizacja: Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]PRZEPIS DO POBRANIA - Dorsz pieczony w liściach chrzanu z maślanką, solirodem i olejem koperkowym
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Nowy przepis od Leszka Wodnickiego to iście królewskie podsumowanie naszych wakacyjnych spotkań z rybą. To danie, które zachwyca wyglądem i smakiem. I warto zdobyć szparagi morskie, czyli soliród, aby je wykonać. Co ważne - to danie proste w przygotowaniu!

Przepis do pobrania w załączeniu.
Realizacja: Maciej Papke [Radio Szczecin]PRZEPIS DO POBRANIA - wegańska tarta z owocami
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Takie słodycze można jeść bez żadnych wyrzutów sumienia! Sezonowe owoce, orzechy, daktyle - to główne składniki tarty, którą dziś proponuje Leszek Wodnicki.

To tarta stuprocentowo roślinna, bo zamiast żelatyny wieprzowej, użyliśmy roślinnego agaru (jeśli ktoś nie ma - można zastąpić żelatyną, konsystencja masy będzie jednak mniej piankowa).

W załączeniu przepis do pobrania.
Ostrygi. Uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków w kuchni. Fot. Robert Stachnik
Ostrygi. Uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków w kuchni. Fot. Robert Stachnik
Przez żołądek do serca? Jak najbardziej! Podpowiadamy, co przygotować na romantyczny posiłek we dwoje i przypominamy trzy wybrane przepisy Leszka Wodnickiego. W roli głównej afrodyzjaki - czekolada, owoce morza, chili. Smacznego!

Ostrygi. Uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków w kuchni. Ale wielu nie wie, jak je przyrządzić i jak przygotować ostrygową ucztę.
Leszek Wodnicki krok po kroku pokazuje, jak to zrobić.

OSTRYGI KROK PO KROKU. Przepis, film i fotoinstrukcja.

Krewetki i chili. W naszym walentynkowym zestawieniu nie mogło zabraknąć tego przepisu. To danie lekkie, pełne kolorów i oczywiście - z nutą pikanterii.

Makaron marchewkowo-cukiniowy z krewetkami i chili.

Czekolada. Czy trzeba coś więcej dodawać? Dla wielu to wręcz synonim miłości. A my proponujemy przepis Leszka Wodnickiego na najlepsze czekoladowe ciasto na świecie!

Ciasto mocno czekoladowe.
Realizacja: Maciej Papke [Radio Szczecin]Sałatka z komosy ryżowej z fasolką - przepis do pobrania
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Stuprocentowo roślinne, lekkie i zdrowe danie. Dziś Leszek Wodnicki proponuje sałatkę z komosy ryżowej. Danie pełne smaku i jednocześnie bardzo łatwe do przyrządzenia.

Przepis do pobrania w załączeniu.
Realizacja: Maciej Papke [Radio Szczecin]PRZEPIS DO POBRANIA
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Tego bulionu po prostu trzeba spróbować! Jego smak jest zaskakujący i wyjątkowy. Ziołowe gnocchi z batatów uzupełniają potrawę i tworzą piękną i smaczną całość. Nowy przepis Leszka Wodnickiego wymaga nieco czasu, ale warto go poświęcić.

W załączeniu przepis do pobrania.
123456